Roos de Veth

Manueel en Fysiotherapeut

 

Specialisatie

Aangesloten bij het ParkinsonNet
Neuro-revalidatie
NAH
COVID revalidatie

 

Contact

roos@fernhoutfysiotherapie.nl

Fysiotherapeut/Manueel therapeut

In de maand mei 2021 ben ik onderdeel geworden van het team Fernhout Fysiotherapie.

Ik ben 2013 afgestuurd als fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben daarna gaan werken in Nieuw Vennep, waar ik mezelf op diverse domeinen heb gespecialiseerd.
Ik heb een 1-jarige opleiding gevolgd op het NPI voor Revalidatiezorg na CVA (beroerte) en heb mezelf verder gespecialiseerd in centrale neurologische aandoeningen dmv diverse cursussen in de loop van de jaren.
Binnen de praktijk in Nieuw Vennep was ik een sleutel persoon voor de Poher (praktijkondersteuner van de huisarts) en de patiënten met chronische aandoeningen (DM-2 CVRM, COPD/Astma en Hart). Ons doel was om patiënten te helpen naar betere
gezondheidsstyle. Ik verzorgde het coachende, sturende en fysieke trainingsgedeelte. Deze samenwerkingsverband beschouw ik als erg waardevol omdat ik geloof in samen zorg leveren, zodat de client centraal staat met zijn/haar zorgvraag.

Ik heb in 2020 mijn Manuele Therapie MSC afgerond aan de University van SOMT en ik ben zelf erg geïnteresseerd in de regio Nek-Hoofdpijn-duizeligheidsproblematiek als nek/rug hernia’s.
In deze tijd heb ik mezelf ontwikkeld als Casemanager voor de COVID nazorg binnen de regio Haarlemmermeer. Dit hield in dat ik zorgde dat de juiste zorg bij de juiste patiënt kwam, informatieve kennis deelde met de patiënt en samenwerkte met
het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem als de longartsen.  
Ik heb recent 2021 mijn basis-scholing tot Parkinson.net therapeut afgerond. Dit houd in dat ik deze complexe doelgroep kan behandelen en begeleiden in hun revalidatietraject zowel mono-als multi-disciplinair.

Ik vind werken in de revalidatiezorg erg dankbaar werk, aangezien ik een contributie kan brengen aan het verbeteren van iemands dagelijks leven. Ik zie zorg als een samenwerkingsverband waarbij ik alles uit diegene probeer te halen, zowel fysiek als mentaal.

In mijn vrije tijd ben ik graag te vinden in de sportschool of op het water met de boot/supboard. Ik hou ook graag van gezelligheid met familie en vrienden.
Ik houd ervan om mezelf uit te dagen en ik stel elk jaar doelen op aan de hand van een power-goal board.

Bij de Praktijk Fernhout ben ik werkzaam op dinsdag, woensdag (in Maassluis), donderdag en vrijdag (in Maassluis).