Fysieke begeleiding

Fysieke begeleiding voor uw sportteam
In overleg met de sportfysiotherapeut kan er een pakket worden samengesteld met de volgende opties:

Lezing/voorlichtingsavond
De sportfysiotherapeut kan in een presentatie ieder team voorzien van de nodige praktische kennis (training, schoeisel, herstel, voeding) om de kans op blessures zo klein mogelijk te houden alsmede de prestaties te verbeteren.

Fysieke testen
Om het maximale uit de trainingen en wedstrijden te halen, is het belangrijk de belastbaarheid of de fysieke capaciteiten van de sporters te weten. Na een periode van overbelasting kunnen blessures ontstaan en na een periode van onder belasting nemen de prestaties af. Met de testbatterij van Fernhout Fysiotherapie krijgt ieder team een overzicht van resultaten m.b.t. uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie.

Training
De sportfysiotherapeut kan een training verzorgen voor verschillende sportteams. De trainingen kunnen tevens verschillende thema’s bevatten, zoals het verbeteren van het (sport specifieke) uithoudingsvermogen, het verbeteren van de sprintsnelheid en/of het verbeteren van de looptechniek. Dit wordt in overleg met de coach bepaald.

Hartslag/GPS registratie
De intensiteit van een training moet aansluiten bij de intensiteit van een wedstrijd. Met borstband sensors van Polar kunnen de spelers on-field gevolgd worden en wordt de intensiteit van de wedstrijd/training vastgelegd. De hartslag, het aantal sprints, een heatmap, de maximale snelheid, en nog veel meer informatie wordt beschikbaar voor de coach en zijn staf.

Wij gaan graag een samenwerking aan met uw club of vereniging!

Naast fysiotherapie en groepslessen bieden wij ook ondersteuning aan sport- en beweegaanbieders. De ondersteuning kan bestaan uit:

  • Ondersteuning bij het opstellen van een sportmedisch beleidsplan
  • Telefonische service met de contactpersoon, hierdoor kunnen spelers altijd snel terecht
  • Testen en meten van de spelers voor, tijdens en na het seizoen
  • Revalidatie training (Dit kan zowel individueel als in groepsverband)
  • Eventueel tijdens afgesproken tijden zal er een fysiotherapeut aanwezig zijn op de club