Manueel therapie

Het doel van manueel therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De effecten van manueel therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manueel therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klacht(en) te beoordelen. Zo kan hij voor iedereen een oplossing op maat voorstellen.

Wanneer naar een manueel therapeut?

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manueel therapie uitkomst bieden. De effecten van manueel therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat makkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen;

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten en uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten/heupklachten

Onze manueel therapeuten zijn Ron Fernhout en Kimberly Smits.