Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderklachten vormen, na lage rugklachten en nekklachten, de meest voorkomende klachten.
Het schoudergewricht is een van de meest lastige gewrichten van het lichaam om te onderzoeken en te behandelen, dit komt door zijn bouw. Bovendien is de schouder niet één gewricht maar bestaat de schouder uit meer gewrichten en spelen ook de romp en de nek een belangrijke rol bij schouderbewegingen.
Hieronder vindt u een omschrijving van de bouw van het gewricht, hoe het werkt, wat de meest voorkomende schouderklachten zijn en wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen.

Schouderklachten

Met een val of een ongeval is de oorzaak voor schouderklachten duidelijk, maar schouderklachten ontstaan ook vaak zonder duidelijke oorzaak. Verschillende factoren kunnen hierin mogelijk een rol spelen zoals, belasting (over of onder), houding, leefstijl, drukte/stress, enz. De klachten ontstaan door overbelasting, waarbij er een disbalans is tussen belasting en de belastbaarheid van het weefsel. Hierdoor wordt het gewricht niet meer goed gestuurd en ontstaan er andere problemen.
Schouderklachten worden vaak niet alleen rondom de schouder gevoeld, maar bijvoorbeeld ook in de bovenarm, in sommige gevallen zelfs tot aan de elleboog of hand.

Fysiotherapie

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten.Onze schouderspecialist is Anouk den Oudsten.

Samenwerkingen

Wij werken hierbij samen met de orthopeden van onder meer het St Franciscus Gasthuis en Vlietland.

Mocht je problemen ondervinden met je schouder tijdens of na het sporten of in het dagelijks leven dan kan je zonder verwijzing bij ons terecht voor onderzoek, advies en eventuele behandeling.