Medical taping

Medical taping is van oorsprong een Aziatische tape techniek, die een goede aanvulling is op de sporttape technieken. Door de elastische eigenschappen van de tape heeft het niet alleen een stabiliserende functie op de gewrichten, maar stimuleert en ondersteunt het ook de spierfunctie en de bloed- en lymfecirculatie.

Medical taping kan bij een groot aantal blessures ondersteunend zijn bij de behandeling.
Het tape is zeer rekbaar, waardoor er na het aanbrengen een soort “liftend” effect van de huid tot stand wordt gebracht. Dit kan zorgen voor:

  • Verlichting bij zwelling
  • Betere bloedcirculatie
  • Verbeterde afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem

Daarnaast wordt, door het op verschillende manieren aanbrengen van deze tape, de spierfunctie ondersteund zonder de beweging te beperken. De tape kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij de behandeling van de nek, schouder, elleboog en knie, maar kan ook helpen na het verrekken van een spier of bij het aanpassen van de houding.

De therapeuten van Fernhout Fysiotherapie zijn gespecialiseerd in Medical Taping.

Vergoeding Medical taping

De extra kosten voor het gebruik van tape worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze kosten dient u zelf te betalen. Als het medical taping onderdeel van uw behandeling is, dan vallen de kosten onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Deze wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering. Dit kunt u nagaan in uw polis of informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar.