Zorgverzekeraars 2023

Zorgverzekeraars Fernhout Fysiotherapie 2023

Veranderingen 2023

Hierbij willen wij u graag informeren over de contracten met de zorgverzekeraars voor 2023. Wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Wij declareren bij uw zorgverzekeraar en afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden de behandelingen volledig vergoed. Bij twijfel raadpleeg uw zorgverzekeraar.

Met Zorg en Zekerheid, ASR (ditzo), Cares (aevitea) hebben wij geen contract getekend. Dit betekent dat u van ons een factuur krijgt, deze kunt u dan indienen bij uw zorgverzekeraar waarbij u een gedeelte vergoed krijgt (ongeveer 15 euro komt voor eigen rekening).

Wij maken ons erg zorgen over de voorwaarden en tarieven vanuit de zorgverzekeraars. Fysiotherapeuten werken al jaren 33% onder de kostprijs (onafhankelijk onderzoek GUPTA ).  De zorgverzekeraars bepalen de tarieven voor de fysiotherapie. Bij meerdere zorgverzekeraars zijn deze tarieven onvoldoende geïndexeerd en neemt de administratieve last toe. Daarom hebben wij besloten om een aantal contracten van verzekeraars dit jaar niet te tekenen. Met sommige zorgverzekeraars hebben wij een meerjarencontract en zullen wij aan het eind van dit jaar bepalen of we deze gaan verlengen of niet. Hier zullen wij u komend jaar verder over informeren.