Bekkenfysiotherapie bij bekkenpijn

Tijdens en na de zwangerschap kan een vrouw pijn ervaren in en rond het bekken. Bijna de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekken klachten en /of lage rugpijn, vaak uitstralend naar de benen of het stuitje.

Wat is bekkenpijn?

Tijdens de zwangerschap verweken de banden die de botdelen van het bekken bij elkaar houden. Dit hoeft niet altijd tot problemen te lijden maar wanneer deze banden te zwaar belast worden, kan dit bekken klachten veroorzaken.

Bekkenpijn kan optreden in de zwangerschap, tijdens de bevalling en/of in de periode na de bevalling. Ook komt het vaak voor als u een tijdje staat of zit. Zwaar werk, lage rugklachten en eerdere zwangerschapsbekkenklachten kunnen risico factoren zijn voor het krijgen van bekkenpijn.

Bekkenfysiotherapie bij bekkenpijn

Wanneer er bewegingsbeperking of beperking van alledaagse activiteiten is of als u het gevoel heeft er geen controle meer over te hebben dan is het raadzaam om een afspraak te maken bij een bekkenfysiotherapeut. Dit kan tijdens en /of na de zwangerschap.

Behandeling

De therapeut zal samen met u op een behandelplan opstellen en kijken naar de eventuele mogelijkheden. Hiervoor is geen verwijzing van de (huis)arts nodig.

Tijdens uw zwangerschap in beweging blijven onder begeleiding van een fysiotherapeut? Bekijk dan onze cursus ZwangerFit!

Wilt u liever een afspraak? Dan kunt u terecht bij onze fysiotherapeut Annemieke van der Kooij, gespecialiseerd in bekkenklachten.