MamaFit

Ben jij onlangs bevallen en wil je op een actieve manier weer langzaam in vorm komen onder begeleiding van een fysiotherapeut? Dan is MamaFit iets voor jou!

MamaFit is een leuke, sportieve manier om langzaam weer fit te worden na de zwangerschap en bevalling.

Fit worden

Na de zwangerschap en de bevalling is het weer tijd voor jou. Als jij  lekker in je vel zit kan je ook een fijne moeder zijn.

Het is heel belangrijk om dit langzaam en verantwoord op te bouwen om overbelasting en blessures te voorkomen. Tijdens de trainingen wordt er speciale aandacht besteed aan rug-, buik- en bekkenbodemspieren.

Na deze lessen kun je weer instromen bij de sport die je voor de zwangerschap deed of op zoek naar een sportgroep waar je gewoon weer lekker mee kan doen.

Onze mama en zwangerfit coach is aangesloten bij het YVLO ZwangerFit netwerk.

Voordelen MamaFit

  • Meer energie
  • Betere conditie
  • Minder kans op rug- en bekkenklachten
  • Positief effect op het moederschap
  • Minder last van overgewicht na de bevalling
  • Begeleiding van een fysiotherapeut
  • Snel terecht bij de fysiotherapeut bij eventuele klachten

Voor wie

De cursus is voor elke mama die binnen een jaar na de bevalling op een verantwoorde manier weer wilt opbouwen naar een fit en gezond lichaam.

MamaFit is ook geschikt voor vrouwen met lichamelijke klachten na de bevalling, zoals bekken- en rugklachten en eventuele incontinentieklachten.

Vanaf de 6e week na de bevalling kan je meedoen aan de cursus. Het is een doorlopende cursus dus iedereen kan instromen wanneer je wilt tot een jaar na de bevalling. Daarna kan je weer instromen bij de sportgroep waar je voor de zwangerschap aan deelnam of op zoek naar een nieuwe sportgroep waar je weer lekker aan kan gaan deelnemen zonder lichamelijke belemmeringen na de zwangerschap en bevalling.

De cursus

De cursus bestaat uit:

  • Intake 20-30 minuten met onze fysiotherapeut die gespecialiseerd is op het gebied van bekkenklachten rondom zwangerschap en bevalling, tevens de MamaFit docent.
  • Elke woensdagavond van 20:30 tot 21:15 buiten sporten (Bij slecht weer binnen)

Inhoud cursus – MamaFit

Tijdens de cursus wordt er lekker buiten gesport. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie.

De les begint met een warming-up met aansluitend houdingsoefeningen en actieve, dynamische oefeningen op muziek om zo goed mogelijk in conditie te blijven, spieren sterker te maken en om energie op te bouwen. De lessen worden afgesloten met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Tijdens de lessen is het advies om makkelijk zittende kleding en een bidon met water klaar te zetten en sportschoenen te dragen. Het is handig om meerdere lagen kleding te dragen zodat je eventueel wat aan en uit kunt doen. 

Daarnaast is er altijd de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Data

De MamaFit lessen vinden plaats op woensdagavond om 20.30 uur, het hele jaar door. Iedere dame kan na de bevalling instromen en weer uitstromen.

Kosten

De kosten voor ZwangerFit bedraagt € 38.50,- per maand. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Intake

MamaFit start met een intake. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud en of er rekening moet worden gehouden met eventuele complicaties. Er zal een korte screening plaatsvinden om te kijken waar er op gelet moet worden tijdens de cursus.

Interesse of wil je meer informatie? 

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Mailen kan natuurlijk ook naar info@fernhoutfysiotherapie.nl

Overige informatie

Wilt u liever een afspraak voor eventuele klachten? Dan kunt u terecht bij  Annemieke van der Kooij. specialisme bekken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook.